Briefing

Mercy Ships heeft het grootste ziekenhuisschip ter wereld. De organisatie vaart met een team van medische vrijwilligers naar arme landen om patiënten dringende medische hulp te bieden. Onze briefing? Maak voor deze nobele hulpverleners impact met een printcampagne in het kader van De Standaard Solidariteitsprijs.

Oplossing

Nationale campagnes zijn zeldzaam voor ngo’s die hun middelen liefst in hun maatschappelijk doel stoppen. Begrijpelijk. De Standaard Solidariteitsprijs is een godsgeschenk voor hen, het is een kans om nationaal gezien te worden en naamsbekendheid te krijgen bij een breed publiek. Wij creëerden een intrigerende visualdie in één oogopslag vertelt waar Mercy Ships voor staat. Een duidelijk beeld dat de complexiteit van de hele organisatie samenvat, ondersteund door heldere bodycopy.

Resultaat

Onze printadvertentie werd opgenomen in de shortlist van De Standaard Solidariteitsprijs. Zo zorgden we voor een grotere nationale naamsbekendheid van Mercy Ships. Een low-budget campagne met high-impact.