Briefing

1000 Klassiekers van Radio 2 is de best beluisterde eindejaarslijst van Vlaanderen. Elk jaar wil Radio 2 Vlaanderen massaal laten luisteren naar deze absolute toplijst. Maar eerst moet er even massaal gestemd worden natuurlijk. FLEXUS mocht van Radio 2 de mensen aansporen om op hun lievelingssongs naar de top van de 1000 Klassiekers te stemmen.

Oplossing

Gaat Queen opnieuw met het goud lopen? Of wordt het Barry White? Scoren The Beatles beter dan The Stones? Overal in de lijst wordt gevochten voor een betere plaats in de uiteindelijke rangschikking. Die strijd inspireerde FLEXUS bij de nieuwe campagne voor de 1000 Klassiekers. Zo smelt Ice Ice Baby bijvoorbeeld voor de warme stem van Jim Morrison in Light My Firevan The Doors.

Resultaat

In korte animatiespots clashen legendarische popsongs met elkaar. Ze roepen op om mee te stemmen of om te luisteren. En ook dit jaar zouden weer honderdduizenden Vlamingen dat doen. Pittig detail: deze campagne is ‘de zwanenzang’ van FLEXUS als bureau van Radio 2. Na 17 jaar geven we de fakkel door. Maar niet zonder De Grootste Familie ook langs deze weg nog eens succes te wensen!

Is Ice Ice Baby van Vanilla Ice opgewassen tegen Light My Fire van The Doors?

Delft de iconisch baby van Nirvana’s Nevermind het onderspit tegen Gorki’s Lieve Kleine Piranha?

Overleeft Noordkaaps Satelliet Suzy een aanvaring met Great Balls of Fire van Jerry Lee Lewis?

Donderen de 99 Luftballons van Nena uit de lucht na een aanvaring met Thunderstruck van AC/DC.